هدف از این روش اجرایی، بررسی ارزیابی انطباق ویژگی های کیفی، فیزیکوشیمیایی،میکروبیولوژیکی،روش های آزمون، بسته بندی، نشانه گذاری و نمونه برداری محصول مارگارین با استاندارد ها و الزامات ملی و بین المللی است. و از آن می توان در ارزیابی انطباق محصول با استاندارد های ملی و بین المللی جهت تایید و گواهی کردن محصول در بازار داخلی و خارجی استفاده کرد.
کره گیاهی( مارگارین) امولسیون آب در روغن یا روغن در آب است، فاز آبی آن از آب یا شیر یا فرآورده های شیر و یا مخلوط آن های فاز روغنی و/ یا چربی آن از روغن ها و چربی های خوراکی مجاز و یا مخلوطی از آن ها، تشکیل می شود. هم چنین مقادیری معین از افزودنی های مجاز خوراکی مانند: نمک طعام، مواد طعم دهنده، امولسیون کننده، آنتی اکسیدان، پایدار کننده ها، بافت دهنده ها، تنظیم کننده های اسیدیته، رنگ، نگه دارنده ها و ویتامین ها نیز به آن افزوده می شود.
انواع کره گیاهی(مارگارین) شامل: کره گیاهی( مارگارین) مایع، کره گیاهی(مارگارین) پخشینه، کره گیاهی(مارگارین) سفره، کره گیاهی(مارگارین) پخت و پز و کره گیاهی(مارگارین) آردی و قنادی است.
- نمونه برداری: نمونه برداری باید مطابق با استانداردهای معتبر ملی و بین المللی انجام شود. نمونه ها باید به صورت تصادفی و با روش های استاندارد انتخاب شوند تا نتایج بتواند به طور قابل اعتمادی نشان دهد که محصول مارگارین با استانداردهای مربوطه مطابقت دارد یا خیر.
پس از نمونه برداری از مارگارین، نمونه ی تهیه شده جهت تعیین ویژگی های فیزیکوشیمیایی هم چون نقطه ی ذوب، عدد پراکسید، اسید های چرب اشباع و…. مورد آزمون قرار می گیرند تا مقادیر پارامتر های مورد نظر مشخص شود.
- روش های آزمون: روش های آزمون ویژگی های کیفی مارگارین باید مطابق با استاندارد های مرتبط با ویژگی های مارگارین انجام شود.
- بسته بندی و نشانه گذاری محصول نیز باید مطابق با استاندارد ملی و بین المللی بنابر هدف مد نظر و مقصد کالا در صورت صادرات انجام شود.
- در نهایت پس از مشخص شدن پارامتر های کیفی محصول، نتایج آزمون ها با حدود پذیرش در استاندارد های ویژگی محصول مقایسه می شود.
- در صورتی که نتایج آزمون ها با حد پذیرش استاندارد ها مطابقت داشته باشد، محصول مورد بررسی تایید می شود. در غیر این صورت، محصول به عنوان ناسازگار با استانداردهای خوراکی در نظر گرفته می شود.
- اقدامات اصلاحی: اگر محصول مارگارین با استانداردهای آن مطابقت نداشت، اقدامات اصلاحی باید انجام شود. این اقدامات ممکن است شامل تغییر فرایند تولید، استفاده از مواد اولیه بهتر یا بهبود سیستم کنترل کیفیت و… باشد تا محصول بتواند با استانداردهای ملی و بین المللی مطابقت داشته باشد
- صدور گواهی انطباق محصول با استاندارد و مجوز صادرات و واردات:
- پس از تایید انطباق محصول با استاندارد ها، فرآیند های اداری مربوط به دریافت گواهی توسط سازمان های مربوطه شروع می شود.
این گواهی ها در صادرات و واردات محصول برای نشان دادن انطباق با استاندارد ها استفاده می شوند.