کره بادام زمینی فرآورده ای است که از آسیبا و نرم کردن مغز بادام زمینی رسیده برشته پوست گیری شده، تهیه شده است و می تواند با ترکیبات اختیاری مانند نمک، امولسیفایرها، شکر و یا سایر شیرین کننده ها و افزودنی های مجاز مخلوط و یکنواخت شود. کره بادام زمینی می تواند حاوی ذرات خرد شده بادام زمینی نیز باشد. مقدار بادام زمینی در کره بادام زمینی نباید کمتر از 90% باشد.
هدف از این روش اجرایی، بررسی ارزیابی انطباق ویژگی های کیفی، فیزیکوشیمیایی،میکروبیولوژیکی،روش های آزمون، بسته بندی، نشانه گذاری و نمونه برداری انواع کره بادام زمینی بسته بندی شده با استاندارد ها و الزامات ملی و بین المللی است.
روش اجرایی:
پس از مشخص شدن نوع محصول، پارامتر های کیفی مورد نظر، روش های آزمون و نمونه برداری، جهت ارزیابی انطباق محصول با استاندارد های مربوطه از روش زیر می توان استفاده کرد البته با توجه به ملزومات مد نظر استاندارد ملی ایران و یا استاندارد کشور مقصد مورد استفاده قرار می گیرد.
- نمونه برداری: نمونه برداری باید با استاندارد ملی ایران شماره 2836، نمونه برداری از فرآورده های کشاورزی بسته بندی شده که مصرف غذایی دارند انجام شود.
پس از نمونه برداری از کره بادام زمینی، نمونه های تهیه شده جهت تعیین ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی مورد آزمون قرار می گیرند تا مقادیر پارامتر های مورد نظر مشخص شود.
روش های آزمون: روش های آزمون ویژگی های کیفی کرم کنجد باید مطابق با بند 7 استاندارد ملی ایران شماره 5690 و یا CODEX200e و یا USDAGrading Manual for Peanut Butter باشد.
- استفاده از تجهیزات و دستگاه های دقیق و استاندارد برای انجام آزمون ها
- ثبت نتایج آزمون ها و تحلیل آن ها بر اساس مقادیر استاندارد
- صدور گواهی انطباق محصول با استاندارد و مجوز صادرات و واردات:
- بررسی نتایج آزمون ها و مقایسه آن ها با حد پذیرش استانداردها
- اعلام نتیجه کنترل کیفی و انطباق محصول کره بادام زمینی با استاندارد ها
- درصورتی که محصول از مشخصات استاندارد پیروی نکند،ارائه گزارش عدم انطباق
- پس از تایید انطباق محصول با استاندارد ها، فرآیند های اداری مربوط به دریافت گواهی توسط سازمان های مربوطه شروع می شود.
- این گواهی ها در صادرات و واردات محصول برای نشان دادن انطباق با استاندارد ها استفاده می شوند.